11-04-11

Ovenschotel van sonja bakker

Ovenschotel van sonja bakker

Slank recept.

Bereidingstijd:
20-30 minuten
Gang:
Hoofdgerecht
Keuken:
Nederlandse keuken
Smaak:
Hartig
Techniek:
Bakken in oven
Soort gerecht:
Hoofdgerecht
Uit eigen keuken:
Nee (i)

Ingrediënten voor 4 personen

1 courgette
4 zalmfilets à 75 gr
400 gr broccoli
1 groene paprika
2 blikjes champignonsoep
100 geraspte magere 20+ kaas
zout en peper

Hulpmiddelen

Een ovenschaal

Voorbereiding

Snijd de zalmfilets in niet te kleine blokjes en bestrooi ze met wat zout en peper.Snijd de broccoli,courgette en paprika in stukjes en kook ze beetgaar.

Bereidingswijze

Verhit de koekepan met een theelepel olijfolie en bak de zalmblokjes goudbruin.
Schep ze in een ovenschaal.Verdeel de groenten over de zalm.
Roer de champignonsoep en de helft van de kaas door elkaar. Verdeel dit mengsel over het groentemengsel.Strooi de rest van de kaas over de schotel en zet de schaal minimaal 20 minuten in de voorverwarmde oven.(ca. 200 graden)

Serveertips

Serveer met 150 gram zilvervliesrijst.

Bron

Sonja Bakker

Foto's

12:17 Gepost door trudy van leeuwen in recepten sonja bakker | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Sonja bakker kabeljauw

Sonja bakker kabeljauw

Ik ben aan het Sonja Bakkeren en dit recept moesten we gisteren eten en dit smaakte zo fantastisch, dat ik het jullie niet wil onthouden.

Ik heb wel een beetje gesmokkeld, want we moesten er brood bij eten dat heb ik vervangen door pasta. Op goed geluk een hele goede combinatie.

Bereidingstijd:
20-30 minuten
Gang:
Hoofdgerecht
Keuken:
Slanke keuken
Smaak:
Zacht en romig
Techniek:
Bakken in oven
Soort gerecht:
Hoofdgerecht
Uit eigen keuken:
Nee (i)

Ingrediënten voor 4 personen

* 2 pakjes witvis (ik had botervis; heerlijk)

* 8 plakjes Serrano ham

* 2 theelepels gedroogde basilicum

* 2 eetlepels balsamico azijn

* 1 theelepel (zaanse) mosterd

* 1 theelepel suiker of iets zoetstof

* 1 teentje knoflook

* 2 dl. demi creme fraiche

* 8 trostomaatjes

* 1 eetlepel olijfolie

* peper en zout

* tagliatelle

Hulpmiddelen

Oven

ovenschaal

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 graden C.

Laat de vis ontdooien en verdeel in twee stukken per persoon.

Bereidingswijze

- Kruid de vis met peper en zout

- Rol om ieder stukje vis een plakje serrano-ham (evt. vastzetten met een prikker)

- Leg de vis in een ingevette ovenschaal en plaats deze 8 minuten in de oven.



Kook de tagliatelle



Meng de basilicum met de azijn, mosterd, suiker(zoetstof) en pers een teentje knoflook erboven uit. Roer de creme fraiche erbij.

Haal de ovenschaal uit de oven. Evt. overtollig vocht afgieten (vooral als je diepvriesvis hebt!)
Voeg de in tweeen gesneden trostomaatjes erbij en giet de saus over de vis

Zet de schaal nog 8 minuten in de oven.

Serveertips

Bergje pasta met twee stukken vis ernaast en wat saus over de pasta + de vier tomaatjes

Strooi evt. nog wat vers gesneden basilicum eroverheen

Zonder de pasta 330 kcal.

Bron

Sonja Bakker

Foto's

12:16 Gepost door trudy van leeuwen in recepten sonja bakker | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Frisse komkommer/knoflook salade

Frisse komkommer/knoflook salade

Een frisse salade van Sonja Bakker

Bereidingstijd:
0-10 minuten
Keuken:
Nederlandse keuken
Smaak:
Zoetzuur
Techniek:
N.v.t.
Soort gerecht:
Dieetgerecht
Uit eigen keuken:
Nee (i)

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 komkommer
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el azijn
  • 2 druppels vloeibare suiker (nutricia)
  • 1/2 tl maggie
  • 2 grote el Yofresh

Voorbereiding

  • Snij met een dunschiller de schil van de komkommer
  • Snij dan met een komkommerschaaf in dunne plakjes

Bereidingswijze

  • Doe de plakjes in een schaaltje
  • Doe hier de uitgeperste knoflook
  • azijn
  • vloeibare suiker
  • maggie
  • en yofresh bij
  • roer dit net zo lang door elkaar totdat de schijfjes komkommer in een soort van "saus" liggen

Serveertips

  • Een frisse salade voor bij rijst, pasta en prakje

12:08 Gepost door trudy van leeuwen in recepten sonja bakker | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |