14-04-11

Taco salade met romige piccalilly saus

½ zakje gemengde sla (100 gram)
klein zakje tortilla chips (die driehoekige, maakt niet uit welke smaak)
bakje tuinkers
blik of potje bruine bonen (350 gram)
klein blikje mais (150 gram)
½ bekertje zure room
2 dessertlepels piccalilly

 



Verdeel de sla een bord en rangschik de chips aan de rand van het bord rondom, zodat de punten van de driehoeken naar buiten steken en de basis van de driehoeken steeds onder de sla verdwijnen (je krijgt zo een feestelijk uitziende "zon" met een groen hart).
Knip de tuinkers, was het en verdeel over de sla.
Roer de zure room en de piccalilly door elkaar in een schaaltje.

Verwarm de bruine bonen en de mais bij elkaar in eigen vocht - niet koken, alleen warm laten worden.
Afgieten als het warm genoeg is.

Zet het bord met sla, chips en tuinkers op tafel, schep een aantal opscheplepels van het warme bonen/mais mengsel op de sla en schep de romige piccalilly saus erover.

Zet de overgebleven chips, saus en bonen/mais erbij op tafel.

Je kunt dit gerecht makkelijk met je handen eten door met de chips te scheppen. Gebruik van bestek kan uiteraard ook.

Het restant van de saus kun je de volgende dag met overgebleven chips als dipsaus gebruiken.

14:12 Gepost door trudy van leeuwen in saladen recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Sla van doppers met artisjokhart en tomaat

een klein blikje of potje doperwtjes
een klein blikje artisjokkenharten (4 voor 1 persoon)
een grote tomaat
een kleine ui
olie en azijn
peper en zout

 



Leg de doppers in een schaaltje, tomaat in stukken er leuk bij, artisjokken er aardig tussen zetten en de ui beetje tegen de tomaat aan.

Maak klein sausje van olie en azijn (verhouding 2:1) en peper en zout, gooi het over de sla. In drie minuten klaar.

Lekker met stevig brood.

14:11 Gepost door trudy van leeuwen in saladen recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-04-11

Recept voor Lentesalade met ei en raapsteeltjes

Ingrediënten:

voor Lentesalade met ei en raapsteeltjes recept

  • raapstelen 100 gram
  • eieren 2 stuk
  • knoflook 1 teentje
  • rode ui 1 stuk
  • olijfolie 6 eetlepel
  • ansjovisfilets 1 blikje
  • balsamico azijn 2 eetlepel
  • tomaten 4 stuks
  • franse mosterd 1 theelepel
  • zout en peper snufje
  • zwarte olijven 10 stuks
  • radijs 5 stuks



 

Bereidingswijze:

van Lentesalade met ei en raapsteeltjes recept

  • Snij de hardgekookte eieren elk in 4 parten.
  • Klop een dressing van de knoflook, de olie, de azijn, de mosterd en peper en zout naar smaak.
  • Schep de raapstelen, de in ringen gesneden ui, de in partjes gesneden tomaat, de in plakjes gesneden radijs, en de ansjovis door elkaar.
  • Schenk de dressing erover. Garneer met de olijven en de partjes ei.

    Aanvullende info bij dit recept:

    Dit recept is geschikt voor: 4 personen
    Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 20 min
    1 bosje raapstelen is ca. 100 gram Serveer met stokbrood en gezouten boter.

15:16 Gepost door trudy van leeuwen in saladen recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |