13-04-11

Ananassaus

Bereidingstijd:
0-10 minuten
Keuken:
BBQ, Fondue of Grill keuken
Smaak:
Anders
Techniek:
Koken
Soort gerecht:
Sauzen/dressings
Uit eigen keuken:
Nee (i)

Ingrediënten voor 4 personen

1 blikje ananas in stukjes (450 gr)
2 grofgehakte teentjes knoflook
1/2 eetlepel sojasaus
2 eetlepels droge sherry
1 rood pepertje, van zaad ontdaan en in stukjes gesneden
1/2 theelepel witte peper
2 eetlepels fijngesnipperde bieslook

Hulpmiddelen

Blender ,staafmixer

Voorbereiding

Doe de stukjes ananas, de knoflook, sojasaus, sherry, het pepertje en de witte peper in een blender en pureer alles 30 seconden

Bereidingswijze

Verwarm de saus vlak voor het opdienen in een pannetje en voeg dan pas de gesnipperde bieslook toe.

Serveertips

Lekker bij geroosterd varkensvlees, ham of kip.

12:40 Gepost door trudy van leeuwen in saus gerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Dille-citroenmarinade

Marinade is een vloeibaar mengsel waar u vlees of vis korte of lange tijd in legt om het op smaak te brengen, voordat u het bereidt.

Bereidingstijd:
0-10 minuten
Keuken:
BBQ, Fondue of Grill keuken
Smaak:
Anders
Techniek:
N.v.t.
Soort gerecht:
Sauzen/dressings
Uit eigen keuken:
Nee (i)

Ingrediënten

1 citroen
3 eetlepels verse dille, fijngehakt
2 eetlepels olijfolie, knoflook-chilipeper ( fles à 250ml )

Bereidingswijze

Meng in een kom de geraspte gele schil en het sap van 1 schoongeboende citroen met 3 el fijngehakte dille en 2 el olijfolie knoflook-chilipeper (fles 250 ml, AH Excellent). Bestrijk de vis met de marinade en laat minimaal 30 minuten intrekken.

12:30 Gepost door trudy van leeuwen in saus gerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Mosterdmarinade

Marinade is een vloeibaar mengsel waar u vlees of vis korte of lange tijd in legt om het op smaak te brengen, voordat u het bereidt.

Bereidingstijd:
0-10 minuten
Keuken:
BBQ, Fondue of Grill keuken
Smaak:
Anders
Techniek:
N.v.t.
Soort gerecht:
Sauzen/dressings
Uit eigen keuken:
Nee (i)

Ingrediënten voor 4 personen

3 eetlepels grove mosterd
2 eetlepels witte-wijnazijn
2 eetlepels olijfolie
2 tenen knoflook
2 eetlepels verse rozemarijn

Bereidingswijze

Meng 3 el grove mosterd met 2 el wittewijnazijn, 2 el olijfolie, 2 geperste tenen knoflook en 2 el fijngehakte verse rozemarijn. Bestrijk het vlees met de marinade en laat minimaal 30 minuten intrekken.

 

12:28 Gepost door trudy van leeuwen in saus gerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |