14-04-11

Spinazieschotel.



ingredienten.
200 gram diepvriesspinazie
1 ei
1 ui
125 gram geraspte kaas )
1 eetlepel Provencaalse kruiden
½ eetlepel kerrie
100 gram gesneden champignons

bereiding.
Ontdooi de spinazie.
Beslis of je aardappelpuree of rijst bij de spinazieschotel wilt eten. Wil je aardappelpuree dan moet je eerst de aardappelen schillen en opzetten. Wil je (snelkook)rijst dan kun je die klaar maken als de spinazieschotel in de magnetron of oven staat. Natuurlijk kun je de rijst ook eerst klaarmaken en warm houden.
Snijd de ui in kleine stukjes.
Doe een scheut olijfolie in de koekenpan en fruit de ui daarin met de champignons (fruiten is lichtbruin bakken, niet te lang dus). Voeg de kruiden toe. Klop een ei in een schaaltje en voeg dit bij de gefruite massa. Doe nu de gemalen kaas er ook bij. Nu gaat dit alles in een magnetron/ovenschaal.
Hierna de ontdooide spinazie toevoegen en dit alles goed door elkaar roeren.
Zet de schaal 15 minuten in de magnetron op 1/2 vermogen. Even proeven na 15 minuten of e.e.a. al warm genoeg is. Dit hangt mede af van de capaciteit van de magnetron.
tip.
Lekker met aardappelpuree of rijst en eventueel een salade. 

15:41 Gepost door trudy van leeuwen in schotel gerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-04-11

Recept voor Luxe spruitjesschotel

Ingrediënten:

voor Luxe spruitjesschotel recept

  • 750 gram (kleine) spruitjes
  • 1 grote rookworst
  • 1 bakje champignons
  • 200 ons magere spekblokjes
  • 1 grote ui
  • 175 gram geraspte kaas
  • 1 handvol grof gehakte walnoten
  • peper
  • zout
  • 3 el olijfolie



 

Bereidingswijze:

van Luxe spruitjesschotel recept

  • Bak de spekblokjes goudbruin.
  • Snijd ondertussen de champignons en rookworst in plakjes.
  • Voeg hier de grof gesnipperde ui aan toe.
  • Voeg vervolgens aan dit mengsel de in plakjes champignons toe.
  • Kook ondertussen de spruitjes in een paar minuten beetgaar.
  • Voeg vervolgens de spruitjes bij het spek-ui-champignonsmengsel toe en meng het goed door elkaar.
  • Voeg daarna de walnoten en rookworst toe.
  • Doe het mengsel in een ovenschaal.
  • Strooi de geraspte kaas over de schotel.
  • Zet de schotel vervolgens 15-20 minuten in de oven.

    Aanvullende info bij dit recept:

    Dit recept is geschikt voor: 5 personen
    Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 1 uur
    Verwarm de oven voor op 160 graden.

14:57 Gepost door trudy van leeuwen in schotel gerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Recept voor Courgetteschotel


Ingrediënten:

voor Courgetteschotel recept

  • 3 ons rundergehakt.
  • 2 tenen knoflook (fijn gesneden)
  • 2 flinke uien (in blokjes )
  • 1/2 rood en gele paprika (in blokjes)
  • 2 courgettes (in blokjes)
  • zout
  • peper
  • 250 ml creme fraise
  • 3 ons geraspte kaas



 

Bereidingswijze:

van Courgetteschotel recept

  • Gehakt rul bakken
  • Voeg knoflook, uien, paprika, courgette, zout en peper toe.
  • Laat het geheel ongeveer 15 minuten pruttelen en doe het in een oven schaal.
  • Verdeel de creme fraise erover en strooi dan de kaas erover .
  • Zet het gerecht ongeveer 15 minuten in de oven.

    Aanvullende info bij dit recept:

    Dit recept is geschikt voor: 4 personen
    Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 30 min
    Bij dit gerecht hoort rijst en een Griekse salade.

14:53 Gepost door trudy van leeuwen in schotel gerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |