13-04-11

Recept voor Loempia Sranang (Surinaamse loempia)

Ingrediënten:

voor Loempia Sranang (Surinaamse loempia) recept

  • 4 theelepels Aji-No-Moto
  • 2 theelepels Exotimex Knoflook
  • Exotimex Mastersauce
  • Exotimex Redi Pepre Sauce
  • 1 Madam Jeanette peper
  • 100 gram Kouseband
  • olie
  • 8-10 takken selderij
  • zout
  • 1 kleine witte kool
  • 1 kleine witte kool
  • 1 theelepel suiker
  • 20 loempiavellen (diepvries)
  • 100 gram mihoen
  • 200 gram taug
  • eacute
  • 60 gram bamboescheuten
  • 150 gram wortel (uit pot, fijngesneden)
  • 250 gram kipfilet
  • 1 grote ui



 

Bereidingswijze:

van Loempia Sranang (Surinaamse loempia) recept

  • Mihoen 10 minuten in koud water weken en daarna uitlekken.
  • Trek de loempiavellen van elkaar los en bewaar ze onder een doek tot aan gebruik. De kip wassen, in kleine blokjes snijden en in de olie gaar bakken; knoflook, gesnipperde ui en fijngemalen peper toevoegen en enkele minuten meebakken. Mihoen, selderij, witte kool en alle overige ingrediënten hieraan toevoegen en het geheel 5-10 minuten roerbakken; zout naar smaak toevoegen. Neem de vulling van het vuur en laat het afkoelen. Leg op het midden van ieder loempiavel 2 eetlepels van de vulling; vouw de loempiavel met de vulling volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking van de loempiavel; de Surinaamse loempia heeft een wat plattere en bredere vorm. Verhit de olie en bak de loempia's met enkele tegelijk goudbruin; laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Redi Pepre Sauce.

    Aanvullende info bij dit recept:

    Dit recept is geschikt voor: 4 personen
    Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
    De Surinaamse loempia is een harmonieuze combinatie van de loempia's uit de Chinese en Javaanse keuken naast de bijzondere smaak, heeft de Surinaamse loempia een typisch Surinaamse vorm. Door het gebruik van kouseband, krijgt deze loempia een nog sterker Surinaams karakter.

15:02 Gepost door trudy van leeuwen in surinaamse recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-04-11

Bojo (cassave taart)

Bojo (cassave taart)

Middelen.
Voor 4 personen
2 pakken geraspte cassave. benodigde hoeveelheid, ongeveer 2 pond (toko)
geraspte cocos ongeveer 200 gr. (toko)
suiker 250 gr.
3 eieren
1 kopje melk
gesmolten margarine 50 gr.
100 gr. krenten en rozijnen gemengd.
half theelepeltje amandelgeest.
half theelepeltje vanille essence.
1 theelepeltje zout.
1 theelepelkaneel.
2 eetlepels boter.
Voorbereiding

  • Was de rozijnen en meng alles, behalve het kaneel, met elkaar.

  • voeg de 2 eetlepels boter toe, gebruik de keukenmachine.

  • Beboter de bodem en randen van een bakblik. En spreid het deeg

  • gelijkmatig erop. Strooi dan het kaneel erop.

  • De oven moet alvast voorverwarmd worden.

Bereiding.

Bak de Bojo dan in ongeveer 3 kwartier tot 1 uur gaar ovenstand 5 of 6.
Tot de korst gaar en bruin is. En de koek van binnen niet nat aanvoelt.
Prik met een satestokje om dat te zien. is het stokje droog dan is de taart gaar.
Snij de taart van uit het midden in punten.

Smakelijk eten

15:24 Gepost door trudy van leeuwen in surinaamse recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

surinaamse taart)

 (surinaamse taart)

Middelen.
Voor 4 personen
6eieren
6 eetlepels basterdsuiker
een paar druppels amandelgeest (Zie kruiden enz.)
6 eetlepels gezeefde bloem
6 eetlepels gesmolten en afgekoelde boter
1 beboterd bakblik (22cm doorsnede)
1 eetlepel suikermuisjes
1 scheut lauwe melk

Voorbereiding

  • Verwarm de oven 10 min voor op stand 3 (180c).

  • Roer de eieren met de suiker en de amandelgeest of vanille dik en romig.

  • Voeg de bloem deel voor deel toe aan het beslag en schep deze er door.

  • Doe dit zelfde met de boter en de melk.Breng het beslag over in het beboterde

  • bakblik en plaats deze in het midden van de oven op het rooster.

Bereiding.

  • Draai het vuur op een midden-stand en wel op stand 2 van de oven.
  • ongeveer 160c. Bereken voor de baktijd ongeveer een uur.
  • De taart is gaar wanneer deze van de vorm los laat.Als u er met een prikker
  • in steekt moet deze er droog uit komen.Laat de taart nu een paar min. bekoelen
  • Keer de taart nu op een bord of taart rooster.Bestrooi de taart nu met de muisjes
  • en dek deze goed af. De taart smaakt lekkerder een dag er na.

15:22 Gepost door trudy van leeuwen in surinaamse recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |