31-08-11

Aardappelen met kip (patatesli tavuk

Aardappelen met kip (patatesli tavuk

809438267_4_SS70.jpeg

Bereidingstijd: 30-40 minuten
Personen: 4
Herkomst: Turkije
Categorie: Bijgerechten - Overig
smaak: hartig
Techniek: Koken

Ingrediënten:
7 aardappelen, schillen, wassen en in langwerpig stukken snijden
12 stuks kippenpotjes,zonder vel en botten, van te voren marineren met zout en peper
3 uien, pellen, grof hakken
olijfolie of zonnebloemolie, 100ml - 150ml (het kan meer of minder)
zout en peper
70 gr tomatenpuree
braadpan groot
gekooktwater 1 tot 1-1/2 liter

Bereidingwijze:
Verhit de olie in de pan en bak de kipvlees een voor een snel rondom bruin.Haal ze vervolgens uit de pan en leg ze in een bord.
Doe de uien in de olie en bak dit met de puree, op middelmatig vuur een paar min..Schenk een beetje water in als dit nodig is(om aanbranding te voorkomen).
Doe de aardappels bij en roer het geheel goed door elkaar.
Doe de kipvlees erbij, schep het geheel een paar keer om, zet de deksel dicht en laat het op die manier 5 min. op laag vuur sudderen.
Schenk het water in, zet de vuur middel hoog, breng het gerecht aan kook.Zet het vuur laag en laat het gerecht doorkoken en aardappels gaar worden.Breng tussen door de maaltijd nog flink op smaak met zout en peper.Zet het vuur uit en laat het gerecht 15min. rusten.
Schep het gerecht in borden, bestrooi nog extra gemalenpeper erover(desgewenst).

Eet smakelijk = afiyet olsun
809438492_4_8qAE.jpeg
809445465_4_4cFr.jpeg

17:03 Gepost door trudy van leeuwen in turks recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Snijbonen Gerecht = Taze Fasuye Yemegi

Snijbonen Gerecht = Taze Fasuye Yemegi 
1088302963_4_g3lA.jpeg








Ingrediënten: 
400gr snijbonen 
1 ui 
1 blik gepelde tomaten 
1 eetlepel tomaten puree 
zout 
peper 
2 eetlepels zonnebloemolie 

Bereiding: 
Was de snijbonen en snij de puntjes eraf, 
Snij de randen van de snijbonen af met een aardappelschilmesje, 
Snij de snijbonen in twee / drie stukken, 
Snij de ui, 
Verhit de zonnebloemolie in de snelkookpan en bak de uien erin, 
Doe ook de tomaten, tomatenpuree en de snijbonen in de snelkookpan 
Voeg zout en peper toe 
Kook alles voor 25 minuten 

Tip: In een gewone pan, kook je de snijbonen ongeveer voor 40 minuten. 


1088304011_4_Fd-9.jpeg







1088304209_4_RvPa.jpeg









Ik zou zeggen.................pak zodra U wakker bent de boodschappentas en stroop de markt en de Turkse winkels af om s'middags dit wel erg smakkelijke gerecht op tafel te toveren! 
914274830_4_ya4_.jpeg908863210_4_OIcJ.jpeg









16:58 Gepost door trudy van leeuwen in turks recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-07-11

De turkse ravioli

Nieuw bericht

Hi trudy1949,
 
 De turkse ravioli = Manti


Bereidingstijd: Langer dan 1 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Turkse keuken
Smaak: Anders
Techniek: N.v.t.
Soort gerecht: Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen
375 gr bloem
1 ei
1 ui
250 gr rundergehakt
2 el fijngehakte turkse peterselie
zout en peper
3 tl paprikapoeder
4 teentjes knoflook
zout
600 gr turkse yoghurt
3 el boter
1 tl paprikapoeder

Bereidingswijze
Kneed vabn het bloem en ei een samenhangend deeg.
Verdeel in 2 porties,dek af en laat 30 min. rusten
Rasp de ui
Meng het gehakt met de ui,peterselie,zout,peper en paprikapoeder.
Rol het deeg uit tot een dikte van 2 mm en snijd er vierkantjes uit van 3 bij 3 cm.
Leg op elk vierkantje wat van de vulling,vouw e diagonaal en druk de randen goed dicht.
Breng een flinke pan met water en zout aan de kook en kook de envelopjes 10-15 min.
Pel voor de saus de knoflook en pers ze boven de yoghurt uit en roer er wat zout door.
Smelt de boter in de pan en strooi de paprikapoeder erin en bak dit kort
Laat de envelopjes uitlekken en verdeel ze over borden
Giet er wat van de saus over en druppel er wat paprikaboter overheen.
eetsmakkelijk = afiyet olsun.

Reacties en beoordelingen doen wij dan
de link van hier onder a.u.b.
>>>>>>>
De turkse ravioli = Manti
*************************************
Vergeet u niet ons gastenboek te tekenen als u bent geweest!!!!! >>>>G A S T E N B O E K<<<<




14:40 Gepost door trudy van leeuwen in turks recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende