10-04-11

Knolselderijsoep met paddenstoelen

Knolselderijsoep met paddenstoelen

Bereidingstijd:
30-60 minuten
Keuken:
Vegetarische keuken
Uit eigen keuken:
Nee (i)

Ingrediënten voor 8 personen

20g gedroogd eekhoorntjesbrood (porcini)
5 el olijfolie
4 sjalotjes, fijngesneden
600g knolselderij, geschild, in grove stukken
1 prei, witte deel in ringen
1,2l hete groentebouillon
800ml halfvolle melk
2 takjes rozemarijn
klontje boter
600g gemengde paddenstoelen, schoongemaakt en in stukken gesneden
2 takjes verse tijm, blaadjes gerist

Voorbereiding

Week het eekhoorntjesbrood in 100ml heet water.

Bereidingswijze

Verhit 3 el olijolie op matig vuur en bak de sjalotjes in 5 minuten glazig. Voeg knolselderij en prei toe en bak 5 min. mee.
Schenk de hete bouillon en de melk erbij. Breng aan de kook en laat 10 min. koken. Voeg het eekhoorntjesbrood en de rozemarijn toe en laat nog 10 minuten koken. Verwijder de rozemarijn en pureer de soep. Breng op smaak met zout en peper. Verhit intussen de rest van de olijolie met de boeter en bak de paddenstoelen op matig vuur 8 minuten. Bestrooi met zout, peper en tijmblaadjes.

Serveertips

Serveer de soep met de paddenstoelen. Als je de soep in kleine glaasjes serveert, pureer dan de paddenstoelen en roer ze door de soep.

19:41 Gepost door trudy van leeuwen in vegetarisch recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vegetarische pilav

Vegetarische pilav

Bereidingstijd:
20-30 minuten
Gang:
Hoofdgerecht
Keuken:
Vegetarische keuken
Soort gerecht:
Hoofdgerecht
Uit eigen keuken:
Nee (i)

Ingrediënten voor 4 personen

300 gram zilvervliesrijst
3 volle theelepels bouillonpoeder
3 wortels of 1 winterpeen (in plakjes/kleine stukjes)
2 stengels selderij (gesneden)
2 uien (gesnipperd)
3 eetlepels rozijnen
6 halve perziken uit blik (in blokjes)
Quorn stukjes
2 theelepels gemalen komijn

Bereidingswijze

Eerst in wat olie de quorn stukjes bakken en apart houden. Dan de groenten 3 minuten bakken in wat olie. komijn toevoegen en 1 minuut doorbakken. Dan de rijst en rozijnen kort meebakken. 1/2 liter water en de bouillonpoeder toevoegen en ca 16 minuten onder af en toe roeren laten koken (let op: kooktijd is afhankelijk van de soort rijst!). Zorg dat het water volledig is opgenomen als de rijst gaar is.
Aan het eind de perzik en quorn stukjes toevoegen en nog even warm laten worden.

19:39 Gepost door trudy van leeuwen in vegetarisch recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Wortelstamp met komijnzaad

Wortelstamp met komijnzaad

Bereidingstijd:
20-30 minuten
Keuken:
Vegetarische keuken
Techniek:
Koken
Uit eigen keuken:
Nee (i)

Ingrediënten voor 4 personen

500 gr wortelen
1 el olijfolie
2 teentjes knoflook
1 tl gemalen kurkuma
2 tl geraspte gember
60 gr Griekse yoghurt
2 el fijngehakte korianderblaadjes
2 tl limoensap
1 tl komijnzaad

Voorbereiding

Wortelen in blokjes snijden en koken totdat ze zacht zijn.
Gember raspen.
Knoflook persen.

Bereidingswijze

Olijfolie verhitten in een wok, bak de knoflook, kurkuma en gember 1 min.
Voeg de wortels toe en roerbak nog ongeveer 3 min. Voeg een beetje water toe en laat alles afgedekt op een laag vuur 10-15 min zachtjes pruttelen. Daarna pureren, roer de yoghurt, koriander en het limoensap er doorheen. Breng alles op smaak met zout en peper. Bak het komijnzaad nog even 1-2 min en strooi het over de wortelpuree.

19:37 Gepost door trudy van leeuwen in vegetarisch recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |