26-04-11

Bruchette met gerookte zalm en kruidenkaas

Ingrediënten:

1 klein bruin of wit stokbrood
1 teentje knoflook gehalveerd
2 el olyfolie
100 gr zachte kruidenkaas
100 gr gerookte zalm
1 el kappertjes

Bereidingswijze:

Snijd het stokbrood in schuine plakjes.
Grill de sneetjes aan beide kanten lichtbruin.
Wrijf de knoflook over het brood en sprenkel
de olijfolie erover. Besmeer de sneetjes met de kaas,
beleg met zalm en garneer met de kappertjes.

Variaties:
Tomaat-mozzerella-anjovis
Gerookte paling-kwark-geraspte appel
Pesto-rauwe ham
Filet american-bieslook-ui
Haring-rode ui

12:40 Gepost door trudy van leeuwen in vis gerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-04-11

Forel met citroen

Ingrediënten:

  • 2 forellen
  • zout
  • peper
  • 1 citroen
  • 1 lente-uitje
  • 50 gr kruidenboter

Spoel de forellen van binnen en van buiten schoon onder koud stromend water en dep ze droog. Bestrooi ze daarna aan de binnenzijde met zout en peper.

Boen de citroen schoon onder heet stromend water, snij hem in plakjes en halveer die. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in smalle ringetjes.

Smeer twee stukken aluminiumfolie (35x20 cm) in met de helft van de boter.

Verdeel de helft van de citroen in de buikholtes van de forellen. Bestrooi de vis aan de buitenkant met peper en zout en leg ze op het folie. Verdeel de rest van de boter in vlokjes ovber de vis. Leg de resterende plakjes citroen er op en bestrooi de vis met de rest van de uiringetjes.

Vouw het folie losjes om de vis en vouw de uiteinden goed dicht. Bewaren tot gebruik in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 graden en laat de forellen in zo'n 10 minuten gaar worden. Kan ook op de bbq en dan duurt het 10 tot 15 minuten tot de vis beetgaar is.

Lekker met stokbrood met kruidenboter.

14:49 Gepost door trudy van leeuwen in vis gerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Tijgergarnalen in boter en knoflook



                       

 

Winkelen:       1 kg tijgergarnalen

                        250 gr roomboter

                        6 knoflookteentjes

                        bouillonblokje

                        taotjo-sambal

                        Een beetje suiker of een lepel honing

                       

Tijgergarnalen koop je meestal diepgevroren. Een kilo is voldoende voor drie tot vier personen. Laat de garnalen volledig ontdooien onder stromend water en laat even rusten. Verwijder altijd op voorhand het darmkanaal weg uit de scampi. 

Smelt in een grote platte pan op een zacht vuurtje 150 gram echte boter en strooi daarin een achttal, in stukjes gesneden of geplette knoflookteentjes.  Breng op smaak met een bouillonblokje, een koffielepeltje taotjo-sambal en een koffielepel suiker of een lepel honing. Leg de garnalen in de boter en laat zachtjes garen tot ze aan beide zijden goed roze zijn. Voor het opdienen nog 100 gr boter door de saus roerenen laten smelten.

 

Suggestie:     Opdienen met gekookte pandanrijst

14:33 Gepost door trudy van leeuwen in vis gerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende