19-04-11

HACHEE

HACHEE 

 

INGREDIËNTEN:

1 kg.magere riblappen,  6 tenen knoflook, 1 flesje bier, 1 volle eetlepel bruine suiker, 1 kg schoongemaakte uien waarvan 3 rode uien, 1 theelepeltje gebroken chilli, 4 laurierblaadjes, 2 zakjes KNORR hachee, een scheut croma vloeibaar, en een scheut olijfolie en 2 jamlepels vegeta.

snijd de riblappen in hapklare brokken, verwarm de boter en de olijfolie in een grote braadpan, liefst een gietijzeren met anti aanbaklaag, en bak het vlees rondom bruin.

de uien in kwart ringen snijden en de knoflook fijnhakken, bij het vlees doen en ook aanbraden.

verwarm het bier even in de magnetron en giet het bij het vlees/uienmengsel, doe er dan de gebroken chilli bij ,  de laurierblaadjes ,de bruine suiker en als je geen vegeta hebt , wat peper en zout.

zet dan de pan op een petroleumstelletje dat is het allerlekkerste, heeft u deze niet dan op een sudderpit van het gasfornus, gebruik dan toch nog een vlamverdeler anders gaat het echt te snel, dit moet heel langzaam garen.

ongeveer 3 uur langzaam laten stoven, dan kunnen de zakjes hacheekruiden erbij, zonder water, gewoon in de pan en goed doorroeren met een houten lepel.

nog een half uurtje à een uurtje laten stoven, af en toe even doorroeren, en de hachee is klaar, u kunt i.p.v. de bruine suiker ook 2 verkruimelde plakken ontbijtkoek nemen, zelf heb ik het liefste de bruine suiker.

serveer met gekookte aardappelen, puree of rijst, als u het met aardappelen eet, dan is eigengemaakte appelmoes, lekker grof, het allerlekkerste.

EET SMAKELIJK

 

11:04 Gepost door trudy van leeuwen in vlees gerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-04-11

Geisha's Delight

ongepaneerde varkensschnitzel (door slager in reepjes laten snijden)
ketjap manis
sherry
handje in plakjes gesneden champignons
handje taugé
ev. sesamolie

 



Een varkensschnitzel in reepjes marineren in een scheut ketjap en een scheut sherry en wat peper (1,5 uur is meer dan genoeg). Droog deppen (tegen het spatten).

Klaar zetten: handjevol champignons in plakjes gesneden en handje taugé.

Schnitzel bakken in olie (ongeveer 4 minuten), schnitzel uit pan, champignons en taugé erin (ongeveer 1 minuut bakken, marinade erbij doen). Als het klaar is schnitzel er weer bij.

Op smaak brengen met scheutje sesamolie (is geen must).
Lekker met rijstmie (dunne mie) of rijst.

Vegetarische versie met tahoe.
Feestuitvoering met reepjes biefstuk.

15:11 Gepost door trudy van leeuwen in vlees gerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-04-11

Recept voor Lamsvleesstoofpot

Ingrediënten:

voor Lamsvleesstoofpot recept

  • 3 eetlepels olie
  • 800 gr-1 kg lamsvlees in dobbelstenen van 4 x 4 cm
  • 150 gr mager ontbijtspek in reepjes
  • 25 kleine uitjes
  • 1 kleine winterwortel in plakjes
  • 2 stengels bleekselderij in plakjes
  • 2 geperste teentjes knoflook
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 fles rode wijn, bijvoorbeeld Rousillon
  • 2 dl vleesbouillon van tablet
  • 1 bouquet garni van 2 takjes tijm, 3 peterseliestelen en 1 blaadje laurier
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 kruidnagels
  • zout, peper
  • 200 gr champignons in vieren
  • 200 gr kerstomaatjes



 

Bereidingswijze:

van Lamsvleesstoofpot recept

  • Verhit 2 eetlepels olie en bak het vlees hierin rondom bruin.
  • Schep het vlees uit de pan en bak het spek in het achtergebleven braadvet in 10 minuten bruin.
  • Roer de uitjes, wortel, bleekselderij en knoflook erdoor en bak ze 10 minuten mee.
  • Leg het vlees terug in de pan, strooi de bloem erover en bak die al roerend 3 minuten.
  • Verwarm de wijn in een steelpan, schenk hem over het vlees en roer alles goed door.
  • Schenk er eventueel wat bouillon bij; het vlees moet net onder staan.
  • Voeg het bouquet garni, zout en peper toe en laat het vlees afgedekt op zacht vuur (of in een oven van 160°C) 2 uur stoven.
  • Bak de champignons 20 minuten voor het einde van de stooftijd op hoog vuur 5 minuten in 1 eetlepel olie.
  • Schep de champignons en de tomaatjes bij het vlees en stoof ze 15 minuten
  • mee.
  • Breng het gerecht met zout en peper op smaak.
  • manié.
  • Serveer met kleine gekookte aardappelen.
  • ">

    Aanvullende info bij dit recept:

    Dit recept is geschikt voor: 6 personen
    Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
    Bind de saus eventueel met een klontje beurre Beurre manié

16:24 Gepost door trudy van leeuwen in vlees gerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |