14-04-11

Twee tegendraadse voorafjes

anaan met ham en mosterd

1 banaan
2 plakken ham (mag goedkope zijn)
beetje mosterd

Pel de banaan en snijd die in de lengte doormidden. Doe op elke plak ham een beetje mosterd.
Rol elk stuk banaan in een eigen plak ham.

Doe een beetje boter in koekenpan en bak de banaan-in-ham op half hoog vuur tot de ham wat is uitgebakken en de banaan nog stevig is.

 



 

grapefruit-tonijn-cocktail

(deel van) blikje grapefruit-partjes
½ blikje (of iets minder) tonijn-in-water
ev. mayonaise

Meng tonijn en grapefruit in een verhouding die je lekker vindt. B.v. tweederde grapefruit, eenderde tonijn (de vis overheerst snel).
Even proeven of mayonaise erbij volgens jou een goed idee is. Ervoor pleit dat de smaken van grapefruit en tonijn er beter door samensmelten, maar het wordt er wel wat vetter door.

14:35 Gepost door trudy van leeuwen in voor gerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-04-11

Japanse noedelsoep

Ingrediënten:

200 gr udonnoedels
4 tl zout
2 liter groentebouillon
2 el Japanse sojasaus
1 prei in dunne reepjes
1 winterpeen in dunne reepjes
250 gr shii-take in 4en
2 lente-uitje in ringetjes

Bereidingswijze:

Breng het water aan de kook, voeg het zout toe met de noedels
en kook ze onder af en toe roeren in 10 minuten gaar. Laat met
een deksel op de pan 5 minuten rusten, giet ze af in een
vergiet en koel af met koud stromend water. Breng de bouillon
aan de kook, voeg de sojasaus, prei, wortel en shii-take toe.
Laat de bouillon 2 minuten koken, voeg de noedels toe en breng
opnieuw aan de kook. Schep de soep op en garneer met de lente-ui.

17:33 Gepost door trudy van leeuwen in voor gerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Gevulde komkommerbootjes

Ingrediënten:

1 komkommer geschil
100 gr filet american
1 lente/bosui in ringetjes
100 gr zalmsalade
100 gr ham-preisalade
snufje kerriepoeder

Bereidingswijze:

Snij de komkommer in 6 gelijke stukken.
Snij de komkommer overdwars en hol ze uit met een lepeltje.
Vul 4 komkommerbootjes met filet ameraican en bestrooi met ui-ringetjes.
Vul 4 andere bootjes met ham-prei salade en de overgebleven 4 met zalmsalade.
Bestrooi met kerriepoeder.

17:31 Gepost door trudy van leeuwen in voor gerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |