26-05-11

Wrap met aubergine en champignon

aubergine_champignonwrap.jpgWrap met aubergine en champignon

Aantal personen: 2 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Lunchgerecht

Ingrediënten :

  • 125 gram (kastanje)champignons (vers, blik, pot)
  • 1 eetlepel olie
  • 200 gram tonijn uit blik
  • 1 tomaat
  • ½ aubergine
  • 2 theelepel theelepels mayonaise
  • zout
  • peper
  • ½ krop sla
  • 3 tortilla's

Bereidingswijze :
Borstel de champignons schoon met een champignonborsteltje of veeg ze schoon met een stukje keukenpapier. Indien ze uit blik of pot komen even laten uitlekken in een vergiet. Snij de champignons dan in plakjes. Snijd de aubergine in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de aubergineblokjes op hoog vuur, voeg de champignons toe. Giet eventueel het vrijgekomen vocht af. Laat de champignons en aubergine op een groot bord afkoelen. Laat de tonijn in een zeef uitlekken en prak deze in een kom fijn. Was de tomaten en snij deze doormidden. Schep de zaadjes eruit en snij de tomaat in stukjes. Schep mayonaise door de tonijn. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Schep tenslotte de gebakken champignons, aubergine en tomaat erdoor. Was 3 bladeren sla. Verdeel de slabladeren over de tortilla's, verdeel er de champignon- auberginesalade over. Rol de tortilla's op. Snij de tortilla's schuin doormidden en steek er eventueel prikkers in. Per persoon 1 ½ tortilla

17:29 Gepost door trudy van leeuwen in wraps gerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-04-11

Wraps met gerookte kip

Wraps met gerookte kip

Bereidingstijd:
10-20 minuten
Smaak:
Anders
Techniek:
N.v.t.
Soort gerecht:
Anders
Uit eigen keuken:
Nee (i)

Ingrediënten voor 4 personen

2 eetlepels mayonaise
125 ml zure room
300 gram gerookte kipfilet, in repen gesneden
1 rode ui, fijngesneden
10 bospenen, in plakjes
3 eetlepels munt, fijngesneden
1 eetrijpe avocado
1 limoen, uitgeperst
1 bosui
1 pak grote wraptortilla's (4 stuks)

Bereidingswijze

Roer de mayonaise door de zure room en schep de kip, de ui en de bospeen erdoor.
Breng de kipsalade op smaak met de munt, zout en versgemalen peper.
Halveer de avocado, schil 'm en wip de pit eruit.
Snijd het avocadovlees in repen en besprenkel ze met 2 eetlepels limoensap.
Snijd de bosui in de lengte door.
Halveer de helften nog eens in de lengte en snijd de reepjes doormidden.
Verwarm de tortilla's volgens de verpakking.
Verdeel de kipsalade over de tortilla's en leg de avocado erop.
Bestrooi met de bosui en klap één zijkant over de vulling.
Rol de tortilla's op en serveer direct.

11:57 Gepost door trudy van leeuwen in wraps gerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-04-11

Wraps met kip en avocado

Wraps met kip en avocado

Bereidingstijd:
10-20 minuten
Keuken:
Nederlandse keuken
Smaak:
Hartig
Techniek:
Bakken in oven
Soort gerecht:
Anders
Uit eigen keuken:
Nee (i)

Ingrediënten voor 4 personen


4 kant-en-klare
bloemtortilla?s

2 vleestomaten

1 groene peper

1 ui

300 g gerookte kipfilet,

in dikke plakken gesneden (vleeswaren)

1 avocado

mespuntje chilipoeder of enkele druppels
tabasco

1 eetl. sojasaus

1 eetl. citroensap

125 ml zure room

4 eetl. geraspte belegen kaas

Voorbereiding

De tomaten in, leg ze enkele tellen in kokend water, pel ze en snijd ze in blokjes. Snijd de peper zonder zaadjes in smalle reepjes. Pel de ui en snipper deze. Verdeel de kipfilet in reepjes. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Besprenkel het met citroensap.

Bereidingswijze

Meng alle ingredienten luchtig behalve de geraspte kaas. Verwarm de bloemtortilla?s volgens de aanwijzing op de verpakking. Rol de tortilla?s in de vorm van een hoorntje, schep er de vulling in,

Serveertips

Zet ze rechtop in een glas om te presenteren en strooi de kaas erover.

Foto's

21:12 Gepost door trudy van leeuwen in wraps gerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |